Μονάδα Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας

http://allergy1.gr/
τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132009160

H Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας  της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσοκομείου Παίδων «Π&Α Κυριακού», είναι το μεγαλύτερο κέντρο Παιδιατρικής Αλλεργιολογίας στη χώρα και πιστοποιημένο Ευρωπαΐκό Κέντρο Αριστείας. Λειτουργεί τα τελευταία 30 έτη με εντατική κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα.
 
Συγκεκριμένα, απαρτίζεται από το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο και Ειδικά Ιατρεία Ρινίτιδας, Τροφικής Αλλεργίας, Φαρμακευτικής Αλλεργίας, Ανοσοθεραπείας, Αναπνευστικής Αλλεργίας κ.α. όπου παρέχεται εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα σε περισσότερα από 7000 παιδιά ετησίως. Σε εθνικό επίπεδο, αρκετές πρωτοποριακές διαγνωστικές και θεραπευτικές αλλεργιολογικές μέθοδοι έχουν ξεκινήσει ή πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αυτήν.
 
Επιπλέον, η Μονάδα αποτελεί κέντρο χορήγησης πλήρους ειδικότητας Αλλεργιολογίας. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύει φοιτητές της Ιατρικής σχολής, ειδικευόμενους και ειδικούς Παιδιάτρους και άλλους επαγγελματίες υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν αλλεργιολογικά προβλήματα. Οργανώνει αρκετές φορές το χρόνο μετεκπαιδευτικές διημερίδες, συνέδρια, εργαστήρια και σχολεία, τόσο για Έλληνες όσο και Ευρωπαίους ιατρούς.
 
Στα πλαίσια του Ερευνητικού Εργαστηρίου της Μονάδας, εκτελείται μεγάλος αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων. Η Μονάδα κατέχει ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαΐκή και διεθνή προσπάθεια για κατανόηση και καλύτερη αντιμετώπιση των αλλεργιών, με δεκάδες δημοσιεύσεις ετησίως, χιλιάδες αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία και συμμετοχή σε όλες τις διεθνείς ομοφωνίες.
 
Περίπου πέντε χρόνια πριν (12 Ιουλίου 2011),  εγκαινιάστηκαν οι νέοι χώροι των Ιατρείων της Μονάδας, οι οποίοι καταλαμβάνουν 229 τ. μ. στο Β’ όροφο του Νοσοκομείου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Μονάδα Παρακολούθησης, Μονάδα Ειδικής Φροντίδας, Εξεταστήρια, Παρασκευαστήριο κ. α. Η λειτουργική διάταξη των χώρων, με κυκλική κυκλοφορία, επιτρέπει τη μεγιστοποίηση του αριθμού ασθενών που μπορούν να εξυπηρετηθούν. Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις καλύπτουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ τα υλικά είναι υποαλλεργικά, οικολογικά, με ηχοαπορροφητικές οροφές.
 
Η Μονάδα της οποίας ηγείται ο Καθηγητής και πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας Ν.Γ. Παπαδόπουλος, στελεχώνεται απο 30 περίπου άτομα, περιλαμβανόμενων ειδικών και ειδικευόμενων ιατρών, νοσηλευτριών, ερευνητών και διοικητικού προσωπικού.


http://allergy1.gr/